10 juli 2024 Filmvertoning: Soft (2022) – Humans of Film Festival x Queer Amsterdam

Link naar film tickets: Koop LAB111 ticket of reserveer met Cineville HIER!

*disclaimer: grof taalgebruik*

Humans of Film Festival en LGBTQ Humans of Amsterdam kondigen met trots aan dat we wederom een samenwerking aan gaan met de fantastische Alejandra Ortiz als onze film curator tijdens Queer & Pride 2024. Samen met haar hebben we drie films uitgekozen die we gaan vertonen tijdens het Queer & Pride filmprogramma, dat loopt van 8 t/m 14 juli 2024. Het gehele Queer & pride-programma loopt dit jaar van 3 juli tot en met 3 augustus 2024. De film Soft (2022) is op 10 juli te zien vanaf 21:00 uur in LAB111, en de films Caer | Caught (2021) en Uyra (2022) zijn op 14 juli, samen met een zang performance door Agnes Geneva, te zien in Het Ketelhuis. Ook zal Alejandra Ortiz direct na de films als moderator gesprekken voeren met intrigerende panelleden, meer informatie volgt binnenkort.

10 juli 2024 | 21:00 uur | Filmvertoning bij LAB 111 : Soft (2022) + nagesprek met Alejandra Ortiz 

Tijdens het Queer & Pride film programma tonen we Soft (2022), een film door Joseph Amenta, in de bioscoop LAB 111 om 21:00 uur. Na de film modereert Alejandra Ortiz een panelgesprek met panelleden Fiqi Zahira en Patri Roa Johansen.

Synopsis: Soft (2022)

Volgt drie tienervrienden die tijdens de zomervakantie in vervoering raken in het queer-uitgaansleven voordat een vermiste persoon hen terugtrekt in de realiteit die ze achter zich hebben gelaten.

*disclaimer: grof taalgebruik*

Paneldiscussie: Chosen families

Tijdens het nagesprek bespreken we het concept van queer zijn en gezinnen, hoe gekozen families het overnemen en zorgen voor de lijn van liefde en steun die veel trans jongeren niet vinden binnen hun bloedverwante families.

  • Moderator: Alejandra Ortiz, schrijver (haar boek: “The Truth will set me Free“), grassroots activist, curator en jurylid van Pride Photo 2024
  • Panellid: Fiqi Zahira, Indonesische-Nederlandse trans vrouw, een lid van House of Gabbana.

  • Panellid: Patri Roa Johansen, Colombiaans-Deense trans man, een lid van Papaya Kuir

Film trailer