Aankondiging: Queer & Pride x Humans of Film Festival 2024

Queer Amsterdam zal vanaf 3 juli t/m 3 augustus voor de tweede keer plaatsvinden en Humans of Film Festival doet mee! Tijdens het Queer Amsterdam Film programma, tonen we in zowel LAB 111 als Het Ketelhuis, films die transgender personen en queer mensen van kleur centraal stellen. Deze films zijn uitgekozen door schrijver en trans activiste, Alejandra Ortiz. Na de films modereert ze verschillende panelgesprekken met transgender sleutelfiguren uit de queer gemeenschap.

Humans of Film Festival en LGBTQ Humans of Amsterdam kondigen met trots aan dat we wederom een samenwerking aan gaan met de fantastische Alejandra Ortiz als onze film curator tijdens Queer & Pride 2024. Samen met haar hebben we drie films uitgekozen die we gaan vertonen tijdens het Queer & Pride filmprogramma, dat loopt van 8 t/m 14 juli 2024. Het gehele Queer & pride-programma loopt dit jaar van 3 juli tot en met 3 augustus 2024. De film Soft (2022) is op 10 juli te zien in LAB111, en de films Caer | Caught (2021) en Uyra (2022) zijn op 14 juli, samen met een zang performance door Agnes Geneva, te zien in Het Ketelhuis. Ook zal Alejandra Ortiz direct na de films als moderator gesprekken voeren met intrigerende panelleden, meer informatie volgt binnenkort.

Tickets: Reguliere tickets, Cineville, stadspas, student kaarten and cjp kaart.

10 juli 2024 | 21:00 uur | Filmvertoning in LAB 111: Soft (2022) + nagesprek met Alejandra Ortiz en panelleden

Voertaal tijdens het nagesprek: Engels

Tijdens het Queer & Pride film programma tonen we Soft (2022), een film door Joseph Amenta, in de bioscoop LAB111. Na de film modereert Alejandra Ortiz een panelgesprek met panelleden Fiqi Zahira en Patri Roa Johansen. Tijdens het nagesprek bespreken we het concept van queer zijn en gezinnen, hoe gekozen families het overnemen en zorgen voor de lijn van liefde en steun die veel trans jongeren niet vinden binnen hun bloedverwante families.

Info + Tickets

*disclaimer: foul language*

14 juli 2024 | 17:00 uur | Filmvertoning in Het Ketelhuis: Caer | Caught (2021) + nagesprek Alejandra Ortiz en panelleden

Voertaal tijdens het nagesprek: Engels

Tijdens het Queer & Pride film programma tonen we Caer | Caught (2021), een film door Nicola Mai, in de bioscoop Het Ketelhuis. Na de film modereert Alejandra Ortiz een panelgesprek met panelleden Dora Melkosian en Coral Andreoni. De titel van het nagesprek is From New York to Amsterdam; Echoes of migrant realities.Het zal een gesprek zijn over hoe de realiteiten van transmigranten elkaar over de hele wereld lijken te weerspiegelen. Gemeenschappelijke uitdagingen en strategieën om het voor onze gemeenschappen beter te maken.

Info + Tickets

14 juli 2024 | 18:30-19:00 uur | Performance in Het Ketelhuis: Call me Agnes by Agnes Geneva

Agnes is een transgenderzangeres/actrice. Als veelzijdige zangeres zingt ze graag pop, jazz, blues en gospel. Sinds ze 4 jaar oud was. Ze is opgegroeid in de kerk en zingt elke zondag gospel en dat heeft haar prestaties tot op de dag van vandaag beïnvloed, ze zingt met kracht en vol emotie. Ze heeft op veel plekken en evenementen in Amsterdam en door heel Nederland opgetreden: Pride-evenementen, Nedpho-Koepel Orkest, Bruiloften, Bars/Café’s en ze was ook op Holland’s Got Talent 2019. Naast zingen houdt Agnes ook van acteren. Ze doet Musicaltheater en haar speelfilmdebuut ‘Call me Agnes’ zal eind 2024 in de bioscoop te zien zijn.

14 juli 2024 | 19:00 uur | Filmvertoning Het Ketelhuis: Uýra: A Retomada da Floresta (2022) + nagesprek Alejandra Ortiz en panelleden

Voertaal tijdens het nagesprek: Engels

Tijdens het Queer & Pride film programma tonen we Uýra: A Retomada da Floresta (2022), een film door Juliana Curi, in de bioscoop Het Ketelhuis. Na de film modereert Alejandra Ortiz een panelgesprek met panelleden Micha Adarian en Krissy van Orange. De talk heet From Manaus to Amsterdam; Why chosen families matterTijdens dit nagesprek, bespreken we de rol die gekozen families spelen in het welzijn en de ontwikkeling van een trans- en queer persoon. We zullen ons ook verdiepen in de onderlinge verbondenheid van kwesties als gender, politiek, klimaatrechtvaardigheid en wie namens wie spreekt.

Info + Tickets

25 juli 2024 | 19:30-22:00 | Korte filmvertoning  + publieksprogramma | Perspectief op Gender: Toen en nu | Rijkmuseum

Voertaal: Nederlands

Tijdens het publieksprogramma Perspectief op Gender: Toen en nu, in het Rijkmuseum, tonen we de korte film Required Reading (2023) door Iniyavan Elumalai. Het programma staat in verband met de zomertentoonstelling Point of View te zien vanaf 5 Juli t/m 1 September 2024 in het Rijksmuseum. Tijdens het programma zal Feargal Agard, directeur van Humans of Film Festival een inleiding geven voor de film. Na de film vinden er twee panelgesprekken plaats. De eerste gaat over het belang van nieuwe perspectieven met Maria Holtrop en Charles Kang, conservatoren Point of View. De tweede gaat over Musea als plekken van context met Erik van Ginkel, zakelijk directeur Rijksmuseum en Maaike Rikhof, conservator Frans Hals Museum.

Het programma eindigt om 20:45 uur, je kan daarna mee borrelen en of de expositie Point of View t/m 22:00 uur bekijken.

Humans of Film Festival 10 t/m 13 oktober 2024

Humans of Film Festival keert in oktober van dit jaar terug met een scala aan intrigerende wereldcinemafilms met een sociale focus. Ons filmfestival vindt wederom plaats in de week van de Diversiteit. Naast de filmvertoningen zullen er diverse lezingen, gasten, juryleden en prijzen, workshops, feesten en optredens plaatsvinden. Ook starten we op 5 oktober met een buurtgesprek over Solidariteit, in samenwerking met de Alliantie Verandering van Binnenuit | Movisie. Noteer dus de datum in je agenda en blijf ons volgen voor meer informatie.

Stichting Humans of Film en haar projecten en samenwerkingen

Stichting Humans of Film (Projecten: Humans of Film Festival | LGBTQ Humans of Amsterdam) heeft het doel als sociaal-cultureel-maatschappelijke organisatie, om belangrijke verhalen van en over queer personen, maar ook andere mensen in het algemeen, een podium te geven. Door zulke verhalen te tonen en bespreekbaar te maken, kunnen we mensen aan het denken zetten mensen over al deze verschillende onderwerpen. Dit doen we variërend i.s.m. verschillende partijen, zoals Queer Amsterdam, Stichting ART.1, IQMF, LAB 111, Het Ketelhuis, etc.