Winnaars 2022

award ceremony HoFF 2022

En op de laatste dag van het festival werden de winnaars van de Best Short Film Award en Best Feature Award bekend gemaakt door Mélissa Delmée Malétras, Danielle Guirguis en Dr. Sudeep Dasgupta (jury van Humans of film festival 2022).

Maandag werd de winnaar van de Publieksprijs voor Beste Film bekendgemaakt.

Best Feature Award Winnaar

“In de persoonlijke en gelaagde documentaire And I Was There probeert regisseur Eran Paz opnieuw verbinding te zoeken in zowel fysieke als privé-ruimtes. Hij brengt de daders—zichzelf en andere ex-militairen—in beeld en bevraagt hun daden en collectief geheugen in een poging tot verzoening,” zegt de jury van Humans of film festival 2022.

Filmmaker Eran Paz vindt een stapeltje oude videobanden die al achttien jaar lang stof liggen te vergaren. Het blijkt een verzameling home video’s te zijn waarop te zien is hoe hij en zijn medesoldaten tijdens hun dienstplicht in Israël aan het feesten zijn en Palestijnse huizen bezetten.

 

Eervolle vermelding: “Juliana Curi’s documentaire Uýra: The Rising Forest slaagt erin om op een mooie, poëtische manier natuur, sexualiteit en identiteit met elkaar te verbinden,”- HoFF Jury 2022.

 

Robrt-Jonathan with Best Short Award

Best Short Award Winnaar

“Ten eerste is de film vakkundig gemaakt en toont dat de regisseur een moeilijk onderwerp op een intense doch subtiele manier kan aankaarten. Ten tweede wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven gebracht, die op een kunstzinnige manier worden samengeweven,” aldus de jury van HoFF 2022.

It’s Nice in Here is een gefragmenteerd portret van een noodlottig moment, gezien door de herinneringen van Imani, een jong zwart meisje, en politieagent David, die nog een groentje in het vak is.

Eervolle vermelding: “Emma Branderhorst’s korte film Spotless brengt een belangrijk en alledaags wereldwijd probleem—menstruatiearmoede—op een respectvolle en fijngevoelige manier onder onze aandacht,” vindt de jury van HoFF 2022.

 

Audience Award voor Best Feature

Jullie kwamen, zagen, en stemden! 🏆

Franz Böhm’s documentaire Dear Future Children (2021), die laat zien hoe drie jonge vrouwelijke activistenleiders uit Oeganda, Chili en Hongkong zich sterk maken voor hun directe leefomgeving én een betere wereld, was de favoriete film van het Humans of Film Festival publiek 2022!