Festivalthema 2022: Ruimtes

Het festivalthema van 2022 luidt als volgt: Ruimtes | Spaces: Make Room!

Ons doel is dat de films die we hebben gekozen en de de daarbij horende dialogen je zullen aanzetten tot reflectie op je directe leefomgeving, sociale (en milieu) kwesties in de rest van de wereld en de aannames die je hebt over anderen. Wat vind je van de manier waarop jij en je omgeving gerepresenteerd worden in de media? Word je überhaupt wel gerepresenteerd? Voel jij je gezien en gehoord op je werk, bij je thuis, op school en in de samenleving in het algemeen? Waarom voelt de één zich sterk (‘empowered’), superieur of zelfs onschendbaar in een bepaalde ruimte terwijl de ander zich in dezelfde ruimte juist voelt achtergesteld? Wat maakt een ‘safe space’ een veilige plek?

Geïnspireerd door het thema van het festival,  ontwerper en curator Minhong Yu van I YU STUDIO heeft de poster van deze derde editie gemaakt.

“Het concept van het ontwerp komt voort uit de ‘QI’ van stromend water en bergen, die de natuur en de mens, het lichaam en de ruimte, de verbeelding en rondzwerven in gedachten met elkaar verbindt.”

 

HoFF poster Dutch