SAVE THE DATE! | 13 t/m 16 OKT

Beste festivalbezoekers en gasten,

Graag willen we fantastisch nieuws met u delen, omdat de 3de editie van het Humans of Film Festival plaats zal vinden van donderdag 13 t/m zondag 16 oktober 2022 in bioscoop Het Ketelhuis te Amsterdam. Schrijf de data in uw agenda op, druk op de ‘IK KOM KNOP’ op onze Facebook evenementenpagina, meld je aan voor onze nieuwsbrief, volg onze sociale media en vergeet niet om aan iedereen dit nieuws te vertellen (en door te sturen).

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! ????

Facebook evenementpagina: https://bit.ly/3xi2KhN

Meld je aan voor de Nieuwsbrief: https://bit.ly/3NKRC4k

Humans of Film Festival (opgericht door Feargal Agard) is sinds 2020 hét go-to festival voor sociaal- en cultureel-maatschappelijke films, met als hoofdfocus de onderwerpen die ons allen aangaan bespreekbaar te maken.

Dit jaar keert het jaarlijkse festival terug met een prachtige selectie aan ‘human interest’ documentaires en speelfilms van de afgelopen twee jaar. Variërend van pareltjes en inspirerende films van zowel gevestigde als onafhankelijke filmmakers, maar ook premières en films die al op andere bekende filmfestivals zijn vertoond (zoals Sundance Film Festival, CPH:DOX en nog veel meer).

2022 FILMPROGRAMMA

Op het moment zijn we druk bezig ons filmprogramma af te ronden en voor te bereiden. In de komende weken en maanden zullen we steeds meer onthullen. Vergeet ons daarom niet te volgen op sociale media en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit jaar staat het filmfestival thematisch in het teken ruimtes | spaces. Het thema refereert aan de sociologische ervaringen die we allemaal hebben in verschillende (niet-)publieke ruimtes, zoals je werkplaats, je buurt, de straat, ‘(un)safe spaces’, thuis en nog veel meer.

Het thema moedigt mensen aan om de wereld, waar we in leven, te bevragen. Herken en zie je jezelf terug in het straatbeeld? Voel je je gerepresenteerd of vertegenwoordigd in je eigen of een bepaalde buurt? Of juist niet? Voel je je thuis op de werkvloer? Werkt de maatschappij nog in het voordeel van eenieder?

Iedereen heeft een andere ervaring in dezelfde ruimtes. Dit komt veelal doordat mensen bepaalde omgangsvormen en culturen als gangbaar kunnen zien. Dit staat vaak in relatie tot de omgevingen, de structuren en codes die er heersen en voorkomen. Het kan ervoor zorgen dat de één zich ‘empowered’, superieur of onschendbaar voelt, terwijl de ander in het midden staat of juist niet en zelfs een tegenovergestelde ervaring heeft. Als men in bepaalde ruimtes en omgevingen geen rekening met elkaar houdt, kan het betekenen dat er sprake is van een onbalans is. Zo’n onbalans kan juist leiden tot bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag, maar ook tot vormen van uitsluiting.

Binnen het overkoepelend festivalthema leggen we de focus op verhalen waar vrouwen centraal staan, verhalen over racisme en of discriminatie, LHBTIQ+-verhalen, migrantenverhalen, verhalen over sociale (on)rechtvaardigheid (zoals sociaaleconomische en of sociale basisbehoeften waar men recht op heeft, of gentrificatie), verhalen over mentale of fysieke beperkingen, milieu- of ecologische verhalen, etc.

Het programma zal bestaan uit ongeveer 10 features (lange) films tonen en 10 korte films. Zoals altijd tonen we films van gevestigde filmmakers evenals, onafhankelijke filmmakers en een nieuwe generatie makers die de verschillende kanten van de mensheid laten zien.

Elke jaar maken de films kans op de Juryprijs | Jury Award, die uitgereikt wordt door drie (nu nog geheime) geweldige juryleden (bekenden uit het Nederlandse filmlandschap), maar ook is er jaarlijks een Publieksprijs | Audience Award waar je als festivalbezoeker door te stemmen kan aangeven welke film volgens jou moet winnen.

Ook zullen we naast het tonen van de films verschillende recepties, borrels, feestjes en dialoogprogramma’s organiseren. Kort gezegd, we gaan er weer een leuk filmfestival van maken. Kom je ook met ons mee feesten?

UPDATES en NIEUWS

Voor toekomstige updates en nieuws volg Humans of Film Festival op:

Onze website: https://humansoffilmfestival.com/

https://www.facebook.com/Humansoffilmfestival/

https://www.instagram.com/humansoffilmfestival/

https://www.youtube.com/channel/UC0HMHJPmgs98qcjX_ACR0Bg

Twitter: https://twitter.com/HumansFilmFest

Onze festivallocatie: https://www.ketelhuis.nl/

Klik op de link, doneer en steun ons!

Doneer: https://humansoffilmfestival.com/donate/

Humans of Film Festival dankt alle mensen die ons steunen en helpen om dit festival te organiseren.

Sincerely | Groetjes,

Feargal Agard

Festival directeur