#StopAsianHate (2021) by Floor van Lent, Emma Kemperman

25 September, 20:45 – 22:15h | Get your tickets right here!

Location: Podium Mozaïek, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

Film director: Floor van Lent, Emma Kemperman | Year: 2021 | Runtime: 13 min |  Genre: Short documentary | Subtitle(s): N/A | Language(s): Nederlands

DUTCH PREMIERE

Synopsis 

NL | Al jaren is de haat tegen Aziatische Nederlanders en anti-Aziatisch racisme in Nederland ongehoord gebleven. Maar door recente haatmisdaden jegens Oost-Aziatische Nederlanders zal de Nederlandse samenleving nu in moeten zien hoe anti-Aziatisch racisme in ons land over de jaren genegeerd, bespot en gebagatelliseerd is. De vraag is echter, hoe ervaren Oost-Aziatische Nederlanders racisme en kunnen we dit stoppen?

ENG | For years, the hatred toward Asian Dutch citizens and anti-Asian racism in the Netherlands has remained unheard of. But due to recent hate crimes against East Asian Dutch citizens, Dutch society will now have to realize how anti-Asian racism in their country has been ignored, mocked and downplayed over the years. The question is, how do East Asian Dutch people experience racism and can we stop it?

Programme

Contacts

  • Website: N/A
  • Facebook: N/A
  • Instagram: N/A
  • Twitter: N/A
  • Distribution information: N/A

Director’s biography: Floor van Lent

Floor van Lent is 20 jaar oud en woont in het mooie culturele Nijmegen en studeert journalistiek in Tilburg. Vanaf dat ze klein was, vond ze het leuk om te filmen en korte interviewtjes te houden. Door de opleiding journalistiek werden deze twee interesses samengevoegd en had ze zo haar eerste videoreportage gemaakt. Voor Floor staat het menselijke verhaal centraal om zo de grote thema’s en kwesties een gezicht te geven.

Director’s biography: Emma Kemperman

Emma Kemperman is een 21-jarige student bij Fontys Communicatie. Op vele manieren is ze creatief bezig: verven, tekenen, schrijven en nu film. Ze hoopt een verschil te kunnen maken en een gelijkere wereld te creëren.