Joe and the Shawl (2020) by Nicole Ballivian

Saturday | 25 Sept 2021 | 16:30 – 18:50h | Get your tickets right here!

Location: Podium Mozaïek, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

Film director: Nicole Ballivian | Year: 2020 | Runtime: 11 min |  Genre: Short fiction | Subtitle(s): N/A | Language(s): English

DUTCH PREMIERE

Synopsis 

NL | Joe Potay, een aandoenlijke sleepwagenchauffeur, vindt Kelli leuk, een medebewoner van North Carolina, wanneer hij haar ontmoet terwijl hij de lege batterij van haar auto vervangt. Maar Joe’s interesse neemt een scherpe bocht naar rechts als hij hoort dat Kelli een moslim is. Kelli zit opgescheept met Joe in zijn takelwagen, terwijl hij zijn ultraconservatieve witte nationalistische ideeën onthult. Joe vertelt Kelli dat ze naar de hel is verdoemd, dus Kelli insinueert dat ze iets speciaals voor hem in zijn truck heeft achtergelaten.

ENG | Joe Potay, an adorable tow truck driver really digs Kelli, a fellow North Carolinian, when he meets her as he changes her dead car battery. But Joe’s interest takes a sharp right turn when he learns that Kelli is a Muslim. Kelli finds herself stuck in Joe’s tow truck cab as he reveals his ultra-conservative white nationalist ideas. Joe informs Kelli that she’s damned to hell, so Kelli insinuates she’s left him something special in his truck.

Programme

Contacts

Director’s biography: Nicole Ballivian

Nicole Ballivian is a Sundance Screenwriter Fellow and director who most recently completed the comedic short film, Joe & The Shawl that was the 2021 Grand Winner at NYWIFT Festival and received the 2020 Audience Award at Vox Feminae. Nicole is currently in development with three scripts: Sleeping on Stones, Hijrah Baby and Yemma. Nicole’s directorial debut was the comedic feature, Driving to Zigzigland, shot in Los Angeles & Palestine, which won international festival awards. Nicole’s production background includes work for Warner Bros, Universal Pictures and in independent film.