De Panelleden | Slavernij: Post-excuses Amsterdam

Tijdens het programma Slavernij: Post-excuses Amsterdam kan prachtige muziekstukken ervaren die worden toegewijd als een eerbetoon en ode ter herinnering van de de tot slaaf gemaakte mensen tijdens de trans-Atlantische slavernij en de hoe we allen als nakomelingen in deze tijd meet dit verleden moeten omgaan. De muziekstukken zijn gecomponeerd door Izak de Dreu, gezonden door Arturo den Hartog en de muziek word Gülce Sucular uitgevoerd.

Saturday | 25 Sept 2021 | 12:20 – 13:20h | This screening is free but we ask visitors to reserve the tickets.

Location: Podium Mozaïek, Amsterdam, Netherlands.

Panellid: Maureen Koswal

Maureen Koswal is een artistiek bevlogen theatermaker. Ze is geboren in Paramaribo en sinds 1971 woonachtig in Nederland. Zij komt uit een gezin van vader, moeder en acht kinderen en is opgegroeid in een omgeving waar creatief bezig zijn als middel werd gebruikt voor de verbondenheid met de familie, vrienden, en kennissen. Vanaf acht jaar is zij betrokken geweest met kunstactiviteiten die door haar ouders georganiseerd werden. En heeft zich autodidactisch als theatermaker geschoold.

Het vele reizen, musea bezoeken, naar het theater, evenementen en concerten gaan zijn de bronnen die een grote bijdrage leveren in haar artistieke ontwikkeling. Als theatermaker wilt zij meer producties maken waar talenten zich kunnen ontwikkelen in het vak, en de kans krijgen om door te stromen naar o.a. het kunstvakonderwijs. Met als doel om als volledig theatermaker gezien te worden en niet alleen gezien te worden als vertegenwoordiger van haar eigen cultuur.

Daarnaast wilt zij door middel van haar eigen projecten, het potentieel van kunstenaars zichtbaar maken. De experimentele muziektheater voorstellingen Kana, the African Pride en Yakar the Hip Hop and R&B musical zijn twee van haar projecten.

Panellid: Laucyna Bodaan

Laucyna Bodaan is 40 jaar oud moeder van vier dochters. Ze heeft een Nederlands/ Ghanese achtergrond die 18 jaar op Aruba heeft gewoond, ze is aldus heel multicultureel. Ze spreekt daarom ook vier talen, helaas geen Twi, maar wel Papiamento. Daarnaast is ze President en founder van de Black Star Line Bridge stichting. Één van de projecten is Each African Teach an African. Tevens is ze Auteur van Mama Afrika een werkboekenserie voor kinderen, om spelenderwijs bekend te worden met Afrika. Het is ook vertaald in vijf talen zodat kinderen in hun moederstaal over hun ‘roots’ kunnen leren. Dat is haar levenswerk geworden. Omdat ze als kind van haar roots ontnomen was. Ze vindt dat een misdaad, daarom geeft ze haar leven aan het herstellen van de Afro-diaspora geschiedenis. Zodat het op iedere school globaal gegeven mag worden. Ieder donker kind heeft recht op zijn of haar roots, en om te weten waar ze gaan in de toekomst. Daarnaast ben is ze ook Nederlands eerste vagina coach en pleit ze er voor om de vagina bespreekbaar te maken. Zo creëert ze een platform voor vrouwen om over hun intieme klachten te kunnen spreken. Daarnaast is ze ook auteur van het boek “Vagina oracle”. Een boek waar ze vrouwen beknopt tips en tricks geeft over intieme verzorging. En heeft ze een beknopte kruiden kennis over voor natuurlijke intieme verzorging. Tevens ook voedsel wat van belang is voor een gezond leven. 

https://linktr.ee/Yonify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: