De Musici | Slavernij: Post-excuses Amsterdam

Tijdens het programma Slavernij: Post-excuses Amsterdam kan prachtige muziekstukken ervaren die worden toegewijd als een eerbetoon en ode ter herinnering van de de tot slaaf gemaakte mensen tijdens de trans-Atlantische slavernij en de hoe we allen als nakomelingen in deze tijd meet dit verleden moeten omgaan. De muziekstukken zijn gecomponeerd door Izak de Dreu, gezonden door Arturo den Hartog en de muziek word Gülce Sucular uitgevoerd.

Saturday | 25 Sept 2021 | 12:20 – 13:20h | This screening is free but we ask visitors to reserve the tickets.

Location: Podium Mozaïek, Amsterdam, Netherlands.

Countertenor: Arturo den Hartog

Arturo den Hartog is a Surinamese-Dutch countertenor and recent third prize and audience award winner at the Princes Christina Concours in his region. He started his solo singing at the age of 8 in Suriname. Shortly after, he became a student at the Cathedral Choir School in Paramaribo and quickly grew into singing solos at increasingly bigger concerts. Three years ago, he left for the Netherlands to continue studying at the Royal Conservatory of The Hague. Since then, he played in the opera Radamisto by Händel with the Dutch National Opera Academy, sang for a second year in a newly written opera at the Opera Forward Festival and recently sung his first recital in Suriname. Now he’s looking forward to upcoming engagements with several contemporary composers and his now second concert in the Dutch National Opera in Amsterdam.

His website: https://www.arturodenhartog.com/

Cellist: Gülce Sucular

Gülce Sucular (1997) is een Turkse barokcelliste, zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Lucia Swarts. Ze kreeg de kans om met het Orkest van de Achttiende Eeuw te spelen en trad op in een concertreeks met het Holland Baroque. Haar liefde is niet alleen beperkt tot de “violoncello” en daarom volgt ze viola da gambalessen bij Mieneke van der Velden. Als de mogelijkheid er is, speelt ze ook cello piccolo. Ze heeft een Saksische cello gekregen van het Nederlands instrumentenfonds. Het instrument heeft een etiquette van Johannes Cuypers, hij werkte van 1752 tot begin 1800 in Den Haag. Momenteel studeert ze pre-masters (barokcello) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Componist: Izak de Dreu

Izak de Dreu (1996) is een Amsterdamse componist die in de afrondende fase zit van zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Calliope Tsoupaki en Mayke Nas. Naast deze studie heeft hij de vakken Historische harmonie in praktijk en uitvoering bij Johan Hofmann en zang bij Juan Vizán gevolgd. Zijn muziek kan worden getypeerd als lyrisch en vloeiend. Daarnaast gebruikt hij elementen van de historische muziekpraktijken uit de barok, renaissance en middeleeuwen. Naast een opera in samenwerking met de Nationale Opera en een kort werk voor Residentie Orkest heeft hij ook veel voor ensembles geschreven. Deze werken hebben vaak een persoonlijke noot en/of een diepgaand concept. 

Eén opmerking over 'De Musici | Slavernij: Post-excuses Amsterdam'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: