Stop LGBTQ-phobic violence

Friday | 24 Sept 2021 | 18:45 – 20:20h | Get your tickets right here!

Location: Het Ketelhuis, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

Stop LGBTQ phobic violence is a film programme consisting of 3 competition short films followed by a panel discussion.

Irreversibile

Irreversible (2020)

Read more…

Inabitável / Unliveable

Inabitavel (2020)

Read more…

Libertá

Libertá (2019)

Read more…

Programma/e

NL | We leven in anno 2021 en nog steeds maken lhbti’ers heel veel door fobie gedreven geweld mee. Hoewel er ook sprake is van progressie, wordt de oppositie van de progressie steeds harder. We zien verschillende voorbeelden van lhbti-personen met verschillende achtergronden en situaties die aantonen dat er nog veel te veranderen valt. Ook in Amsterdam komt geweld tegen lhbti-personen nog altijd vaak voor, doordat er nog genoeg inwoners zijn in onze hoofdstad die het algemene respect niet kunnen opbrengen voor de lhbti- gemeenschap. Alle drie korte films hebben de missie om bewustwording te creëren voor het geweld dat voortspruit uit haat. Door middel van de panel willen het geweld en de discriminatie tegen homo’s, lesbiennes, trans personen, non-binair en meer, bespreekbaar maken.

ENG | We live in 2021 and LGBTQ people still experience a lot of phobia-driven violence. Although there is also progress, the opposition to progress is getting tougher. We see several examples of LGBTQ people from different backgrounds and situations that show that there is still a lot to change. Violence against LGBTQ people is still common in Amsterdam too, because there are still enough inhabitants in our capital who cannot muster general respect for the LGBTQ community. All three short films have the mission to create awareness for the violence that stems from hatred. Through the panel we want to discuss the violence and discrimination against gays, lesbians, trans people, non-binary and more.

Programma | schedule

  • Introduction: 5 min
  • Film screenings: 62 min | 3 short films
  • Talk Show/Panel: 30 min | Stop LGBTQ-phobic violence
  • Panelists: Alice Gilaard; MultiBeL | Rohit Vyas; Respect2Love

3 gedachten over “Stop LGBTQ-phobic violence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: