Panel discussion: Abortion: Equilibrium or imposition?

Indebted to all women

Locatie/Location: Het Ketelhuis, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info.

Abortion: Equilibrium or imposition? is an optional panel discussion, after the film Indebted to All Women (2019), because there are two screenings. One without a panel discussion and one with.

Programma/e

NL | Tijdens de paneldiscussie van Abortion: Equilibrium or imposition? richten we on op de bewustwording, over de hoge gevangenisstraffen die vrouwen in El Salvador opgelegd kunnen worden als ze kiezen voor abortus, of zelfs een miskraam krijgen, alom de seksuele en reproductieve rechten van een vrouw. Wie bepaalt welke keuzes een vrouw mag maken aangaande haar eigen lichaam? Bepalen mannen dat? Of vrouwen? Of geloof? Ben je verplicht om voor abortus te kiezen? Of is het een eigen keus? Als je gelooft dat abortus verkeerd is, geld dat dan ook voor vrouwen die niet geloven of geloven op hun eigen manier? Het is belangrijk om het onderwerp en de vragen bespreekbaar te maken en te belichten. Uiteindelijk moet het duidelijk worden dat er een equilibrium (evenwicht) is als er wettelijk en maatschappelijk sprake is van een eigen keus kunnen maken. Hoe is de situatie in Nederland? Want hoewel het erop lijkt dat abortus geheel legaal is, is er eigenlijk sprake van een soort gedoogbeleid. Want abortus is officieel niet volledig gelegaliseerd in Nederland. Daarnaast zijn er toch altijd nog politieke partijen die anti-abortus retoriek uiten.

ENG | During the panel discussion of Abortion: Equilibrium or imposition? we focus on raising awareness about the high prison terms that women in El Salvador can face if they choose to have an abortion, or even have a miscarriage, about a woman’s sexual and reproductive rights everywhere. Who decides which choices a woman can make regarding her own body? Do men determine that? Or women? Or believe? Are you obliged to choose an abortion? Or is it a personal choice? If you believe abortion is wrong, does that also apply to women who don’t believe or believe in their own way? It is important to discuss and explain the subject and the questions. Ultimately, it must become clear that there is an equilibrium if there is a legal and social question of being able to make one’s own choice. What is the situation in the Netherlands? Because although it seems that abortion is completely legal, there is actually a kind of tolerance policy. Because abortion is not officially fully legalized in the Netherlands. In addition, there are still political parties that express anti-abortion rhetoric.

Programma/e schedule

  • Introduction: 5 min | (Before the films start)
  • Film screening: 60 min | film: Indebted to All Women (2019)
  • Talk Show/Panel: 30 min | Abortion: Equilibrium or imposition? | (after the film)
  • Panellists: TBA; Abortus Kliniek Amsterdam | TBA; Women on Waves

2 gedachten over “Panel discussion: Abortion: Equilibrium or imposition?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: