A Woman’s Perspective

Friday | 24 Sept 2021 | 21:15 – 22:51h | Get your tickets right here!

Location: Podium Mozaïek, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

A Woman’s Perspective is a film programme consisting of three competition short films, followed by a panel discussion.

Programma description

NL | Van #MeToo tot de agentschap over leven, liefde, zwangerschap en meer. Ook al leven we in de 21ste eeuw er zijn nog heel wat patriarchale obstakels die in de weg kunnen staan voor de totale vrijheid en zeggenschap die alle vrouwen toebehoren. Natuurlijk verschilt dit per land, maar ook in Nederland zijn er genoeg vlakken die rechtgetrokken moeten worden omwille van ware gelijkheid tussen man en vrouw. De panel zal de focus leggen op hoe belangrijk het is om vrouwen in de hoofdrol te hebben en de perspectieven en verhalen van vrouwen centraal te stellen. Het is belangrijk bewuster te worden over de sociale druk die zij ervaren, maar ook de momenten van empowerment. Deze momenten komen niet alleen voor in de meest extreme situaties, maar ook in subtielere situaties. Omdat zulke situaties onopgemerkte voor velen onopgemerkt voorkomen of zelfs genormaliseerd zijn, komt zo een gebeurtenis in een soort grijs gebied te terecht, waarbij men niet echt weten wat ze moeten doen.

ENG | From #MeToo to the agency over life, love, pregnancy and more. Even though we live in the 21st century, there are still many patriarchal obstacles that can stand in the way of total freedom and the control that belongs to all women. Of course this differs per country, but also in the Netherlands there are plenty of areas that need to be straightened out, in order to obtain true equality between men and women.

The panel will focus on how important it is to have women in the lead and to centralize women’s perspectives and stories. It is important to become more aware of the social pressure they experience, but also the moments of empowerment. These moments occur not only in the most extreme situations, but also in more subtle situations. Because such situations go unnoticed for many people or are even normalized, it often causes such events to end up in a kind of grey area, where people don’t really know what to do.

Programma/e

3 gedachten over “A Woman’s Perspective

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: