A Fish out of Water

Rebel

Saturday | 25 September | 12:30 – 14:00h | Get your tickets right here!

Location: Het Ketelhuis, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info.

A Fish out of Water is a film programme consisting of four competition short films followed by a panel discussion.

Rebel

Rebel

Read more…

Dafa Metti | Difficult

Dafa Metti

Read more…

Mthunzi

Mthunzi

Read more…

The Blue Bed

The Blue Bed

Read more…

Programma/e

NL | Ben je ooit weleens in een situatie beland waar je je niet in thuis voelde? Wellicht gebeurde er iets totaal onverwachts of zelfs wat naars? Dat is waar ‘A Fish out Water’ voor staat. Aangevallen worden om je huidskleur terwijl je een persoon probeert te helpen, onverwachts vluchtelingen en kinderen onheus behandeld zien worden op basis van hun afkomst, illegaal in een onbekend land overleven terwijl je een beter leven was beloofd en als sekswerker uit het niets een opdracht ontvangt aangaande een religieus opgevoede autistische jongeman. Verschillende situaties die als samenhang onverwachte en oncomfortabele situaties aansnijden. Alle vier korte films hebben de missie om bewustwording te creëren voor deze uitzonderlijke situaties. Daar middel van de panel discussie willen we ogen openen en vormen van racisme, xenofobie, anti-migratie sentimenten en seksualiteit bespreekbaar te maken.

ENG | Have you ever found yourself in a situation where you didn’t feel at home? Perhaps something completely unexpected or even bad happened? That is what ‘A Fish out Water’ stands for. Being attacked for your skin colour while trying to help a person, unexpectedly seeing refugees and children treated unfairly based on their origin, surviving illegally in an unknown country when you were promised a better life, and being a sex worker who out of the blue receives an assignment regarding a religiously raised autistic young man. Different situations that deal with unexpected and uncomfortable situations as a connection. All four short films have the mission to create awareness for these exceptional situations. Through the panel discussion we want to open our eyes and make forms of racism, xenophobia, anti-migration sentiments and sexuality a topic for discussion.

Programma | schedule

  • Introduction: 5 min
  • Film screenings: 50 min | 4 short films
  • Panel discussion: 30 min | A Fish out of Water
  • Panelists: Godfrey Lado; ASKV Steunpunt Vluchtelingen | TBA; TBA

3 gedachten over “A Fish out of Water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: