Genderation (2021) by Monika Treut

Saturday | 25 Sept 2021 | 20:45 – 22:20h | Get your tickets right here!  

Sunday | 26 Sept 2021 | 13:15 – 15:25h | Get your tickets right here!

Location: Het Ketelhuis, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

Film director: Monika Treut | Year: 2021 | Runtime: 88 min | Genre: Documentary | Production: Germany | Subtitle(s): English | Language(s): English

Trailer Genderation

Synopsis

NL | Regisseur Monika Treut besloot eind jaren negentig een film te maken over het opkomende fenomeen ‘trans’ in San Francisco, het epicentrum van de transscéne. Met haar documentaire Gendernauts (1999) creëerde ze een filmisch eerbetoon aan alle fascinerende kunstenaars die ze ontmoette tijdens haar reis door het land van de nieuwe genders. Ruim twee decennia later keert ze terug naar het toneel met Genderation (2021) om terug te blikken op een tijd die er utopisch uitzag en daarnaast toont het een creatief verzet tegen de uitdagende levensomstandigheden van transpersonen.

ENG | Director Monika Treut set out at the end of the 1990s to make a film about the emerging phenomenon of ‘trans’ in San Francisco, the epicentre of the trans scene. With her documentary, Gendernauts (1999), she created a cinematic tribute to all the fascinating artists she met during her journey through the land of the new genders. More than two decades later, she returns to the scene with Genderation (2021) to look back on a time that looks utopian and shows the creative resistance against the challenging living conditions for trans people.

Programme

  • Introduction: 5 min | Before the films start
  • Film screening: 88 min | film: Genderation (2020)
  • Panel: 35 min | Trans Community: healthcare rights, job security & gentrification | After the film
  • Panelists: Samira Hakim, Shivan Shazad; Queer Club West

Contact film

Sales: Salzgeber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: