Demi (2021) by Rachel van Bruggen

Friday | 24 Sept 2021 | 21:20 – 23:00h | Get your tickets right here!

Location: Podium Mozaïek, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

Film director: Rachel van Bruggen | Year: 2021 | Runtime: 24 min  Genre: Fiction | Subtitle(s): English | Language(s): Dutch

INTERNATIONAL PREMIERE

Synopsis

NL | De door haar ouders overbeschermde Demi (23) raakt zwanger van een vrijgevochten muzikant. Wanneer haar ouders zich vervolgens te veel met de zwangerschap bemoeien, vlucht Demi op haar scooter impulsief van huis. De tocht die volgt doet haar inzien hoe ze op haar eigen benen kan gaan staan. 

ENG | Overprotected by her parents, Demi (23) gets pregnant by a free-spirited musician. When her parents interfere too much with the pregnancy, Demi impulsively escapes from home on her scooter. The journey that follows makes her realize how she can stand on her own feet.

Programme

Director’s Biography

NL | Rachel van Bruggen (1993) behaalde eerst haar Master Filmstudies en studeerde daarna regie aan de Filmacademie. In 2020 studeerde ze daar af met een film die ze niet alleen regisseerde maar waarvoor ze samen met Lasse Feijen het scenario schreef, genaamd Demi. De film is een roadmovie over de reis van een zwangere twintiger onderweg naar de vader van haar kind in België. In haar kleurrijke films onderzoekt Rachel de menselijke grillen en wil ze het publiek met een empathische bril naar ál de personages laten kijken. Hoe onbegrijpelijk ze in eerste instantie soms ook lijken. Op dit moment is ze een jeugdserie aan het ontwikkelen en werkt daarnaast als regieassistent bij verschillende filmproducties.

ENG | Rachel van Bruggen (1993) first got her Master’s degree in Film Studies and then studied directing at the Film Academy. In 2020 she graduated with a film that she not only directed but for which she co-wrote the screenplay with Lasse Feijen, called Demi. The film is a road movie about the journey of a pregnant twenty-something on her way to find the father of her child in Belgium. In her colorful films, Rachel explores human quirks and wants the audience to look at all the characters with empathetic glasses. No matter how incomprehensible they may seem at first. She is currently developing a youth series and also works as a director’s assistant on various film productions.

Contact