Unapologetic (2020) by Ashley O’Shay

Unapologetic

Friday | 24 Sept 2021 | 18:00 – 20:40h | + Panel discussion

Saturday | 25 Sept 2021 | 16:30 – 18:00h | Get your tickets right here!

Location: Het Ketelhuis, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info

DUTCH PREMIERE

Film director: Ashley O’Shay | Year: 2020 | Runtime: 86 min | Genre: Documentary | Subtitle(s): English | Language(s): English

Synopsis

NL | Na twee politiemoorden, dagen ‘black millennial’ -organisatoren het bestuur van Chicago uit die medeplichtig is aan staatsgeweld tegen haar zwarte inwoners. Unapologetic is een diepgaande kijk in de Black Lives Matter beweging, verteld door de lens van Janaé en Bella, twee geweldige leiders van de afschaffing van de doodstraf, omtrent de politiemoord op Rekia Boyd tot de verkiezing van burgemeester Lori Lightfoot.

ENG | After two police killings, Black millennial organizers challenge a Chicago administration that is complicit in the state violence against its Black residents. Told through the lens of Janaé and Bella, two fierce abolitionist leaders, Unapologetic is a deep look into the Black Lives Matter movement,, from the police murder of Rekia Boyd to the election of mayor Lori Lightfoot.

Programma/e

  • Introduction: 5 min | Before the films start
  • Opening ceremony: To Be Announced
  • Film screening: 86 min | Unapologetic (2020)
  • Talk Show/Panel: 35 min | Black Lives Matter: Stop the Hate & Start the Healing | after the film
  • Panelists: Isabel Sheridan; Lilith // De Balie || Mitchel Esajas; The Black Archives

Contact film

Opening Ceremony | Dance performance

Anima Jhagroe-Ruissen

NL | Ghungeroos staan voor mij symbool voor de stem van de vrouw van kleur, ik dans met het ritme dat ons hart gemiddeld klopt (80 bpm), ons hart voor solidariteit met #BLM – dit zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als ons hartritme, want wij geven het niet bewust de opdracht om te kloppen- dat doet het zelf.

ENG | Ghungeroos to me symbolize the voice of the woman of color, I dance with the rhythm that our heart beats on average (80 bpm), our heart for solidarity with #BLM – this should be as obvious as our heart rhythm, because we don’t consciously instruct it to knock – it does that itself.