Hong Kong Moments (2020) by Zhou Bing

Hong Kong Moments

Friday | 24 Sept 2021 | 18:45 – 20:30h |

Saturday | 25 Sept 2021 | 15:45 – 17:55h | Get your tickets right here!

Location: Het Ketelhuis, Amsterdam, Netherlands | Click HERE for more info.

Film director: Zhou Bing | Year: 2020 | Runtime: 96 min | Genre: Documentary | Subtitle(s): English | Language(s): Cantonese

Synopsis

NL | Vanuit een veelheid aan perspectieven vertelt deze film het verhaal van zeven hoofdrolspelers in het centrum van de protestbeweging in Hong Kong: een demonstrant, een politieagent, een EHBO-er, een pro-Beijing raadslid, een pro-democratische gemeenschapsfunctionaris, een restauranteigenaar en een taxichauffeur. Stuk voor stuk staan ze voor specifieke geopolitieke conflicten en terwijl de protesten voortduren, worden de hoofdrolspelers geconfronteerd met een steeds meer verdeelde samenleving.

ENG | Through a multitude of perspectives this film tells the story of seven protagonists in the center of the protest movement in Hong Kong: a protestor, a policeman, a first-aid worker, a pro-Beijing councilor, a pro-democracy community officer, a restaurant owner, and a taxi driver. Each of them stand for specific geopolitical conflicts and while the protests continue the protagonists are confronted with a more and more divided society.

Programme

  • Introduction: 5 min | Before the films start
  • Film screening: 96 min | Film: Hong Kong Moments (2020)
  • Q&A: 25 min
  • Filmmaker: Zhou Bing

Contact film

  • Gebrueder Beetz Filmproduktion Berlin GmbH & Co. KG