2021 Humans of Film Festival | Announcement // Aankondiging

Humans of Film Festival

24, 25, 26 september 2021 // Save the date!

English below

NL | Met blijdschap kondigen we aan dat de tweede editie van het Humans of Film Festival zal plaatsvinden op 24, 25 en 26 september 2021. We zijn zeer trots dat we kunnen mededelen dat het festival zal plaatsvinden op twee grootstedelijke festivallocaties in Amsterdam-West; dat zijn Het Ketelhuis en Podium Mozaïek. Het is ook heel fijn om te weten dat er een perfecte afstand tussen beide locaties ligt, want ze liggen op slechts 10 minuten fietsen van elkaar vandaan.

Ons festival heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over een verscheidenheid aan belangrijke maatschappelijke kwesties door middel van ‘human interest-films’, zowel fictie als documentaire. Het festivalthema van dit jaar is “Luider dan voorheen: tegen racisme en discriminatie”. Daarom vertonen we zo’n 13 lange documentaires en films, 15+ korte films in combinatie met paneldiscussies, Q&A’s en dialoogprogramma’s, waaraan verschillende gemeenschappen, culturele, sociale, mensenrechten- en sociale rechtvaardigheidsorganisaties deel nemen.

Je treft de volledige selectie van films door op de onderstaande link te klikken. De komende weken maken we het volledige festivalprogramma bekend. Houd daarom onze socials en website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Bekijk ons filmaanbod en festivalprogramma:
Link:

Hartelijke groeten,

Het Humans of Film Festival team

—————————————————–

ENG | We are happy to announce that the second edition of the Humans of Film Festival will take place on the 24th, 25th, and 26th of September 2021. We proudly announce that our festival will take place at two grand festival locations in Amsterdam-West; that being Het Ketelhuis and Podium Mozaïek. With the perfect distance between both locations, because they are just a 10-minute bike ride away from each other.

Our festival aims to raise awareness on a variety of important social issues through human interest films, both fiction, and documentary. This year’s festival theme is “Louder than before: against racism and discrimination,” which is why we are showing about 13 features, 15+ short films in combination with panel discussions, Q&A’s and dialogue programs, in which various communities, cultural, social, human rights and social justice organizations participate.

Find the full selection of films by clicking on the link below. In the coming weeks, we will reveal the complete festival program. Therefore, keep an eye on our socials and website or sign up for our newsletter to stay up to date!

Take a look at our film selection and festival programme:
LINK:

Warm regards,

The Humans of Film Festival team

#humanity #human #humansoffilmamsterdam #humansoffilm #humansoffilmfestival #humans #humanrights #womensrights #animalrights #lgbtqrights #lgbtq #socialjustice #films #film #documentary #documentaries #filmfestival #news #bioscopen #bioscoop #pathe #environmentaljustice #amsterdam #awareness #givevoice #politicaljustice #update #womenrights #USA #UK